Ako a prečo sušiť Jedle Bedle
Ako sušiť a uskladňovať Jedle Bedle pre krásu i úžitok
Celé klobúčiky Jedlí Bedlí sušíme v sušičke, pretože najlepšie sú zapečené ako hríbové klobúčiky a takto si ich môžeme dopriať po celý rok
v sklenom pohári nám vytvárajú krásnu dekoráciu
Zapečené Jedle Bedle
sušené klobúčiky na chvíľočku hodíme do vriacej vody, iba dovtedy, kým zmäknú
potom ich opatrne vyberieme, omastíme a uložíme na plech
pečieme pri 180°C asi 10 - 15 minút, do zlatista a chrumkava a nakoniec osolíme
niet lepších čipsov či slanej pochúťky ako sú zapečené Jedle Bedle, i keď sa týmto spôsobom dajú pripravovať všetky hríby, no tie je lepšie krájať na plátky, pretože sú hutnejšie ako je krehká Jedla Bedľa.
Dobrú chuť!