Bielkový sneh bez cukru

01.06.2021

Keďže sa vyhýbam cukru, rozhodla som sa vyskúšať vytvoriť bielkový sneh na koláč bez cukru. Áno, trvalo to dlhšie a nebol taký nadýchaný, ale predsa z toho niečo bolo... a chutil výborne...

Postup:

Pomer - jedno bielko - jedna datla (možno by bol sneh väčší s menším počtom datlí, ak nepotrebujeme sneh veľmi sladký... treba vyskúšať...)

Bielky a nadrobno pokrájané datle rozmixujeme do hladka vo výkonnom mixéri

Túto zmes potom šľaháme asi 15 - 20 minút, kým nevznikne jemný sneh, ja som použila ručný metličkový mixér

Sneh natrieme na koláč a dopečieme ho pri nižšej teplote ako to býva zvykom...

Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.