Havajská bábovka

04.02.2022

Bábovka bez lepku a bez cukru

Možno táto bábovka nie je až tak havajská podľa receptúry, ale pre mňa je, pretože vznikla z havajskej inšpirácie a z toho, čo som mala práve doma.

Ingrediencie:

  • 1 šálka pohánkovej múky, pomixovala som pohánku vo výkonnom mixéri
  • 2 šálky mandlí rozmixované vo výkonnom mixéri na múku
  • 1 šálka sušeného kokosu
  • 1 šálka bezkofeinovej kávy, melty
  • 3 vajíčka
  • 200 g sušených datlí
  • 4 lyžice rozpusteného panenského kokosového oleja
  • 1 šálka sušených hrozienok
  • 2 lyžičky mletého kardamonu
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička sódy bikarbóny + 1 lyžička bieleho balsamica = vznikne šumivá zmes, ktorú pridáme do cesta
  • 2 ml prírodnej limetkovej arómy
  • 50 ml rumu, použila som 80% rum Stroh

Postup:

  1. vo výkonnom mixéri pomixujeme nakrájané datle + vajíčka + šálku kávy na kašu
  2. kašu vylejme do misy a v mise ručne primiešavame ostatné suroviny
  3. nakoniec pridáme esenciu a rum
  4. cesto dáme do vyolejovanej a pohánkovou múkou vysypanej bábovkovej formy
  5. pečieme asi 35 minút pri 180°C

Dobrú chuť!

Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.