Pampúšiky - lievance bez lepku
04.02.2020
Lahodné, bezlepkové a mäkké ako páperie
Ingrediencie: (používam 200 ml šálku)
- 100 ml kokosového mlieka - rozmixujeme 2 šálky vody + 1 šálku sušeného kokosu, takéto kokosové mlieko je hustejšie a vhodné na lievance, pri tomto množstve nám zostane asi polovica, ale vo výkonnom mixéri sa malý objem nemixuje dobre
- 2 šálky uvarenej guľatozrnnej ryže, zvolila som hnedú ryžu v bio kvalite z Talianska
- 4 lyžice panenského kokosové oleja
- 3 vajíčka
- pol lyžičky himalájskej soli
Postup:
- všetky ingrediencie pomixujeme na hladko vo výkonnom mixéri
- rozpálime si suchú panvicu
- veľkou lyžickou naberieme cesto a vyklopíme na panvicu, neucapkávame, pampúšik sa sám trochu roztiahne, nastavíme si miernu až nižšiu teplotu
- necháme ho opiecť, až kým sám ide odlepiť od panvice, potom ho prevrátime a krátko opečieme z druhej strany
- upečený pampúšik uložíme na tanier a po vychladnutí môžeme konzumovať
Poznámky:
- uvedené množstvo v recepte je asi tanier a pol pampúšikov
- pampúšiky sú výborné so syrupom, čokoládou, ovocím, posekanými orieškami... so všetkým, čo sa dáva na palacinky a lievance
- pampúšiky sú lahodne sladké i samé o sebe a veľmi mäkkučké, tkz. detské jedlo
- nikdy nerobíme veľmi tenké pampúšiky, pretože by sa pri prevracaní lámali a tiež nikdy nerobíme placku na celú panvicu, ktorá by sa tiež veľmi ťažko prevracala a lámala
Dobrú chuť!
pampúšiky s pomarančom a datlovo-citrónovým džemom, rýchly recept na džem tu