Vajíčkový krém

12.11.2020

Krém bez laktózy na zemiaky,  k zelenine alebo na chlieb ako pomazánka

Ingrediencie postup:

  • 1 natural tofu, Lunter tofu 180g
  • 2 uvarené vajíčka
  • 3 lyžice olivového alebo iného oleja
  • 3 lyžice lahôdkového droždia
  • 2 lyžice horčice
  • 2 menšie strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 menšia lyžica kurkumy
  • tieto ingrediencie pomixujeme s tyčovým mixérom v hlbšej nádobe
  • potom ručne primiešame podľa chuti nasledovné:
  • čierne korenie
  • chilli
  • soľ - iba jemne dochutíme, ak sa nám zdá krém málo slaný
  • čerstvá petržlenová vňať

Krém je dosť mastný i sýty, ideálny k suchým opekaným zemiakom, ku zeleninovému šalátu alebo ako pomazánka na chlieb.

Krém je bohatý na bielkoviny, ideálny pre vegetariánov

Dobrú chuť!

Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.