Vajíčkový krém
12.11.2020
Krém bez laktózy na zemiaky, k zelenine alebo na chlieb ako pomazánka

Ingrediencie postup:
- 1 natural tofu, Lunter tofu 180g
- 2 uvarené vajíčka
- 3 lyžice olivového alebo iného oleja
- 3 lyžice lahôdkového droždia
- 2 lyžice horčice
- 2 menšie strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 menšia lyžica kurkumy
- tieto ingrediencie pomixujeme s tyčovým mixérom v hlbšej nádobe
- potom ručne primiešame podľa chuti nasledovné:
- čierne korenie
- chilli
- soľ - iba jemne dochutíme, ak sa nám zdá krém málo slaný
- čerstvá petržlenová vňať
Krém je dosť mastný i sýty, ideálny k suchým opekaným zemiakom, ku zeleninovému šalátu alebo ako pomazánka na chlieb.
Krém je bohatý na bielkoviny, ideálny pre vegetariánov
Dobrú chuť!