Vegánsky puding
23.11.2019
Recept na vegánsky puding bez cukru, bohatý na vápnik a betakarotén
Ingrediencie na jednu porciu: viď na obrázku
- 500ml miska pokrájanej hokaido na kocky, uvarená na pare, na paráku, môžeme použiť akúkoľvek tekvicu s oranžovou dužinou
- 7 sušených datlí
- pol lyžičky panenského kokosového oleja
- 2 - 4 lyžice karobu
Postup:
- v mixéri pomixujeme uvarenú hokaido s datľami a s kokosovým olejom
- do zmesi primiešame karob podľa našej chuti
- ozdobíme ovocím, kokosom, orieškami...
Poznámky:
- karob je bohatý zdroj vápnika a neobsahuje teobromín, preto je vhodný pre ľudí citlivých na kakao, kakao však zasa obsahuje veľa železa, môžeme ich ľubovoľne kombinovať v tomto recepte
- uvarená hokaido na pare má po rozmixovaní skvelú konzistenciu vhodnú na puding či krém na koláč, hokaido je bohatá na betakarotén
- tento puding je vhodný pre malé deti, najmä pre alergikov
Dobrú chuť