Vegánsky puding

23.11.2019

Recept na vegánsky puding bez cukru, bohatý na vápnik a betakarotén

Ingrediencie na jednu porciu: viď na obrázku

  • 500ml miska pokrájanej hokaido na kocky, uvarená na pare, na paráku, môžeme použiť akúkoľvek tekvicu s oranžovou dužinou
  •  7 sušených datlí
  • pol lyžičky panenského kokosového oleja
  • 2 - 4 lyžice karobu

Postup:

  1. v mixéri pomixujeme uvarenú hokaido s datľami a s kokosovým olejom
  2. do zmesi primiešame karob podľa našej chuti
  3. ozdobíme ovocím, kokosom, orieškami...

Poznámky:

  • karob je bohatý zdroj vápnika a neobsahuje teobromín, preto je vhodný pre ľudí citlivých na kakao, kakao však zasa obsahuje veľa železa, môžeme ich ľubovoľne kombinovať v tomto recepte
  • uvarená hokaido na pare má po rozmixovaní skvelú konzistenciu vhodnú na puding či krém na koláč, hokaido je bohatá na betakarotén
  • tento puding je vhodný pre malé deti, najmä pre alergikov

Dobrú chuť