Ako a prečo sušiť Jedle Bedle

21.10.2018

Ako sušiť a uskladňovať Jedle Bedle pre krásu i úžitok

Celé klobúčiky Jedlí Bedlí sušíme v sušičke, pretože najlepšie sú zapečené ako hríbové klobúčiky a takto si ich môžeme dopriať po celý rok

v sklenom pohári nám vytvárajú krásnu dekoráciu

Zapečené Jedle Bedle

sušené klobúčiky na chvíľočku hodíme do vriacej vody, iba dovtedy, kým zmäknú

potom ich opatrne vyberieme, omastíme a uložíme na plech

pečieme pri 180°C asi 10 - 15 minút, do zlatista a chrumkava a nakoniec osolíme

niet lepších čipsov či slanej pochúťky ako sú zapečené Jedle Bedle, i keď sa týmto spôsobom dajú pripravovať všetky hríby, no tie je lepšie krájať na plátky, pretože sú hutnejšie ako je krehká Jedla Bedľa.

Dobrú chuť!