Citrónky bezlepkové
30.01.2020
Mäkkučké koláčiky s chuťou zrelých citrónov

Ingrediencie: (používam 200 ml šálku)
- 200g sušených datlí + 150 ml citrónovej šťavy z dm = pomixujeme vo výkonnom mixéri na džem
- 2 šálky pohánkovej múky (pomixovala som pohánku v mixéri)
- 2 vajíčka
- 5 lyžíc rozpusteného panenského kokosového oleja
- 2 lyžičky keksíkového korenia Sonnentor
- 1 lyžička himalájskej soli
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 ampulka prírodnej citrónovej arómy (2ml)
foto dole - prírodná citrónová aróma z bio obchodu a citrónová šťava z dm, ktorá má lahodnú chuť a preto ju používam namiesto čerstvej šťavy

Postup:
- všetky ingrediencie zmiešame dokopy
- s lyžicou si naberáme cesto a ukladáme hrudky na plech s pečiacim papierom
- toto množstvo vyjde na jeden a pol plecha
- pečieme na 180°C asi 12 - 15 minút, treba si to postrážiť
Tip - citrónky môžeme obaliť v cukre alebo v škorici, vynikajúce sú obalené v čokoláde
A takto vyzerajú čerstvo upečené:
