Citrónky bezlepkové

30.01.2020

Mäkkučké koláčiky s chuťou zrelých citrónov

Ingrediencie: (používam 200 ml šálku)

  • 200g sušených datlí + 150 ml citrónovej šťavy z dm = pomixujeme vo výkonnom mixéri na džem
  • 2 šálky pohánkovej múky (pomixovala som pohánku v mixéri)
  • 2 vajíčka
  • 5 lyžíc rozpusteného panenského kokosového oleja
  • 2 lyžičky keksíkového korenia Sonnentor
  • 1 lyžička himalájskej soli
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 ampulka prírodnej citrónovej arómy (2ml)

foto dole - prírodná citrónová aróma z bio obchodu a citrónová šťava z dm, ktorá má lahodnú chuť a preto ju používam namiesto čerstvej šťavy

Postup:

  • všetky ingrediencie zmiešame dokopy
  • s lyžicou si naberáme cesto a ukladáme hrudky na plech s pečiacim papierom
  • toto množstvo vyjde na jeden a pol plecha
  • pečieme na 180°C asi 12 - 15 minút, treba si to postrážiť

Tip - citrónky môžeme obaliť v cukre alebo v škorici, vynikajúce sú obalené v čokoláde

A takto vyzerajú čerstvo upečené: