Hokaidový chlebík

25.09.2020

Hokaidový chlebík bez lepku vegan

Ingrediencie: (používam 200 ml šálku)

  • 1 šálka pohánky
  • 1 šálky ľanových semienok
  • 2 šálky rozmixovanej uvarenej hokaido (uvarenej najlepšie na pare na paráku, rozmixujeme tyčovým mixérom alebo ručne vidličkou)
  • 3 lyžice olivového alebo iného oleja
  • 1 lyžica soli
  • rasca podľa chuti (ja som použila asi 2 lyžice)

Postup:

  1. pohánku a ľan pomixujeme vo výkonnom mixéri na múku
  2. vysypeme do misy a pridáme ostatné ingrediencie
  3. vymiešame na cesto
  4. na pomastený plech alebo na pečiaci papier rozotrieme cesto
  5. dáme piecť na 180°C asi na 30 minút

Dobrú chuť!

Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.