Hruškovo-zelerové čatní
29.08.2022
Toto čatní vzniklo z toho, čo nám práve záhrada ponúkala. Boli to najmä veľmi zrelé hrušky, ktoré padali na zem a tiež dosť stonkového zeleru.
Množstvá nebudem uvádzať, keďže robím takéto recepty od oka, ale myslím si, že každý si vie uvážiť, akú chuť má rad a podľa toho sa zariadiť.
Postup
- Zrelé mäkké hrušky som očistila a pokrájala na menšie kúsky. Stonkový zeler som zbavila listov a nakrájala na malé pásiky. Stonkového zeleru samozrejme oveľa menej.
- Hrušky i zeler som uvarila na pare s tým, že zeler som dala na spodok paráka. Zeler som nechala uvariť asi napoly, nemusí byť úplne do mäkka.
- potom som zmes vysypala do veľkej misy a pomixovala na hladko s tyčovým mixérom
- pridala som soľ a kurkumu
- biele korenie a chilli
- nakoniec som pridala čerstvú bazalku nasekanú na väčšie kúsky
- všetko som dobre premiešala a naplnila do zaváracích pohárov
- poháre som dala zavariť asi na 5 - 8 minút a nechala vychladnúť v zaváracom hrnci
Dobrú chuť!