Jablková bábovka
12.07.2020
Jablková bábovka z letných jabĺk so škoricou bez lepku a bez cukru

Ingrediencie: (používam 200 ml šálku)
- 1 šálka pohánkovej múky (pomlela som si pohánku v mixéri)
- 200 g sušených datlí
- 150 ml vody, tri štvrte šálky vody
- asi 3 šálky jabĺk nakrájaných na menšie kúsky, polky menších polmesiačikov
- 3 vajíčka
- 3 lyžice škorice
- 4 lyžice rozpusteného panenského kokosového oleja
- 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny

Postup:
- datle nakrájané na menšie kúsky + nakrájané jablká + voda = pomixujeme vo výkonnom mixéri na kašu
- vylejeme do misy a pridáme ostatné suroviny
- cesto vylejeme do vymastenej formy kokosovým olejom a pomúčenej pohánkovou múkou
- dáme piecť na 180°C asi na 35 minút
Poznámka - toto množstvo cesta je asi na pol hlbšieho plechu

Dobrú chuť!