Júnová bublanina
17.06.2020
Bublanina bez lepku, bez laktózy a bez cukru
Sezónny recept na začiatok leta a oslavu letného slnovratu
Ingrediencie a postup: (používam 200 ml šálku)
Nasledujúce ingrediencie pomixujeme vo výkonnom mixéri na kašu:
- 200 g sušených datlí, nakrájame na kúsky
- 1 šálka sušeného kokosu
- 300 ml vody
Pomixovanú kašu nalejeme do misy a pridávame:
- 1 šálku pohánkovej múky (pomixovala som pohánku v mixéri)
- asi 9 lyžíc kokosového masla v tuhom stave, potom maslo dáme roztopiť, aby sa ľahšie primiešalo do cesta
- 5 vajíčok
- 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny
- júnové ovocie, ríbezle, jahody, čerešne, višne, egreše...
- (červené ríbezle som jemne primiešala nakoniec do cesta a višne som nasypala zvrchu na koláč až keď bol vo forme na plechu)
Potom cesto vylejeme na plech alebo do formy, ktorú predtým pomastíme kokosovým olejom
Dáme piecť na 180°C asi na 35 minút
- suroviny uvedené v recepte sú asi na pol hlbšieho plechu
- bublanina nie je presladená, preto ju môžeme posypať hnedým cukrom
Dobrú chuť!