Pšenová bábovka s citrónovou príchuťou
08.04.2021
Lahodná pšenová bábovka bez lepku a bez cukru
Ingrediencie: (používam 200 ml šálku)
- 2 šálky pšenovej múky, múku som nemala, tak som použila surovú pšenovú raňajkovú kašu
- 3 vajíčka
- 5 lyžíc rozpusteného panenského kokosového oleja
- 1 šálku kokosového mlieka (mlieko som si vyrobila tak, že som zaliala sušený kokos horúcou vodou, nechala odstáť, potom som zmes rozmixovala vo výkonnom mixéri a precedila som zmes cez sitko, čím som získala kokosové mlieko) ale rovnako môžeme použiť kupované rastlinné mlieko a dá sa použiť i obyčajná voda, ale kokosové mlieko dodá bábovke lahodnú chuť
- 200 g sušených datlí
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 1 lyžička balsamica
- 1 ml prírodnej citrónovej esencie
- asi 4 lyžice sušených hrozienok alebo podľa chuti
Postup:
- datle nakrájame na malé kúsky a spolu s vajíčkami a kokosovým mliekom ich rozmixujeme vo výkonnom mixéri na hladkú kašu
- kašu vylejeme do misy a pridáme ostatné ingrediencie, sódu bikarbónu zalejeme balsamicom, vytvorí sa šumivá reakcia a až potom to pridáme do cesta, nakoniec primiešame citrónovú esenciu
- bábovkovú formu vymažeme kokosovým olejom a vysypeme pšenovou múkou, pridáme cesto
- bábovku pečieme na 180°C asi 35 minút
Dobrú chuť!