Vegánsky rez
18.11.2019
Vegánsky "tvarohový" rez, bez lepku, nepečený
Postup a Ingrediencie na korpus: použila som 200ml šálku
- do procesorfoodu dáme rozmixovať:
- 200 g sušených datlí
- 2 šálky jadier vlašských orechov
- 1 šálku sušeného kokosu
- 2 väčšie lyžice kakaa alebo karobu, podľa chuti
- 2 lyžice panenského kokosového oleja
- cesto dáme do formy, uhladíme a necháme chvíľu schladiť
Recept na vegánsky krém
- jedno balenie Tofu natural od Luntera, 180g
- tekvica hokaido uvarená na pare, pokrájame na kocky a dáme variť na parák, množstvo je rovnaké ako možstvo tofu, iba o trošku viac
- tofu pokrájame na kocky a s ručným mixérom pomixujeme s uvarenou hokaido na krém
- pridáme sladilo - ja som zvolila med, ale ten mnohí nepovažujú za vegánsky, preto je možné pridať javorový sirup či hnedý cukor, osladíme podľa našej chuti
Nakoniec na korpus natrieme krém a koláč je hotový
- použila som srdcovú formu, ktorá je veľká asi ako polovica plechu, teda je to koláč na polovicu plechu