Banán severu ako krém, puding a zmrzlina
Tipy na rýchle a chutné vegan recepty z banánu severu
Krém na koláč z banánov severu
Banány severu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme do hladka s tyčovým mixérom. Môžeme pridať trochu kokosového oleja. Pre citrónovú chuť pridáme prírodnú citrónovú esenciu alebo zvolíme vanilkovú esenciu, ktorá zvýrazní vanilkovú chuť banánu severu.
Puding z banánu severu
Banány severu očistíme, nakrájame a pomixujeme tyčovým mixérom do hladka (už takto ich môžeme jesť ako puding, pretože banány severu majú sladkú chuť s vanilkovou príchuťou a skvelú krémovú konzistenciu).
Môžeme pridať rastlinné mlieko, trochu kokosového oleja alebo prírodnú citrónovú alebo vanilkovú esenciu. Ak chceme puding sladší, banány severu rozmixujeme vo výkonom mixéri s niekoľkými sušenými datlami.
Citrónová zmrzlina z banánu severu
Banány severu očistíme, nakrájame na menšie kúsky a dáme mraziť asi na 5 hodín, nie je nutné aby boli úplne zmrazené. Takto zramzené banány dáme do výkonného mixéra a pridáme trošku kyseliny citrónovej alebo citrónovej šťavy na okyselenie a prírodnú citrónovú esenciu, ktorá dodá tú správnu citrónovú chuť. Množstvo citrónovej esencie i kyseliny citrónovej či citrónovej šťavy volíme podľa množstva banánov.
Do mixéra môžeme pridať i zopár sušených datlí na dosladenie, ale banány severu sú zvyčajne dosť sladké.
Dochutiť esenciou, kyselinou citrónovou či citrónovou šťavou môžeme i po rozmixovaní, ak sa nám zdá, že treba niečo pridať. Vtedy je dobré všetko miešať vidličkou, aby ostala zmes našľahaná.
Ak chceme vanilkovú zmrzlinu, pridáme k banánom severu iba prírodnú vanilkovú esenciu a zmrzlina je hotová.
foto - instagram @the_nerdyoutdoorsman