Júnová bublanina

17.06.2020

Bublanina bez lepku, bez laktózy a bez cukru

Sezónny recept na začiatok leta a oslavu letného slnovratu

Ingrediencie a postup: (používam 200 ml šálku)

Nasledujúce ingrediencie pomixujeme vo výkonnom mixéri na kašu:

  • 200 g sušených datlí, nakrájame na kúsky
  • 1 šálka sušeného kokosu
  • 300 ml vody

Pomixovanú kašu nalejeme do misy a pridávame:

  • 1 šálku pohánkovej múky (pomixovala som pohánku v mixéri)
  • asi 9 lyžíc kokosového masla v tuhom stave, potom maslo dáme roztopiť, aby sa ľahšie primiešalo do cesta 
  • 5 vajíčok
  • 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny
  • júnové ovocie, ríbezle, jahody, čerešne, višne, egreše...
  • (červené ríbezle som jemne primiešala nakoniec do cesta a višne som nasypala zvrchu na koláč až keď bol vo forme na plechu)

Potom cesto vylejeme na plech alebo do formy, ktorú predtým pomastíme kokosovým olejom

Dáme piecť na 180°C asi na 35 minút

  • suroviny uvedené v recepte sú asi na pol hlbšieho plechu
  • bublanina nie je presladená, preto ju môžeme posypať hnedým cukrom

Dobrú chuť!