Podvečerné pralinky
13.11.2019
Vegánske pralinky s chuťou temného podvečera
Recept na vegánske pralinky
Ingrediencie a postup: používam 200ml šálku
- sušené datle 200g
- 2 šálky jadier vlašských orechov
- 1 šálka silnej melty
= tieto tri suroviny pomixujeme vo výkonnom mixéry
- do pomixovanej zmesy ručne primiešame asi 4 kopcovitejšie lyžice kakaa alebo karobu, pridávame podľa chuti
- pridáme 1 lyžicu kokosového oleja a dobre rozmiešame
- cesto je lepkavejšie, tvarujeme z neho menšie guľky, ktoré obaľujeme v kokose
- nakoniec dáme pralinky stuhnúť do chladu
Tip - je dobré si najprv vytvarovať všetky guľky a až potom ich obaľovať v kokose, pretože sa cesto lepí na ruky a na to sa potom lepí veľa kokosu
Poznámky - v podstate je možné všetky suroviny pomixovať v mixéri, ale niekedy je lepšie si dotvárať chuť ručne pridávaním kakaa či karobu
- pralinky sú lahodne mäkké a rozplývajú sa v ústach
- v recepte som použila karob, ktorý je vhodný pre ľudí citlivých na kakao a karob má tiež svoju vlastnú okúzľujúcu chuť