Recept - Moja hokaidová polievka
Keďže v týchto veľkých horúčavách všetko dozrieva takmer o mesiac skôr, už sa teším zo zrelých hokaido tekvíc a skúšam nové recepty.
Základ na polievku
- hokaido a rajčiny -
hokaido a rajčiny nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca a zalejeme vodou, ale nemusíme až povrch, najmä ak chceme krémovejšiu hustejšiu polievku
pridáme toľko rajčín, ako veľmi chceme mať polievku kyslú, asi na liter polievky môžeme dať i tri rajčiny
dáme variť
uvarené rozmixujeme ručným mixérom
ochutíme čerstvou mletou rascou z mlynčeka, čiernym korením a soľou
pridáme trochu oleja alebo iný tuk, napr. kokosový
A základ polievky je hotový a chutí vynikajúco!
Ďalej pridáme
zvlášť uvaríme nakrájané zelené lusky a pridáme do uvarenej hokaido polievky a to je moja obľúbená jednoduchá verzia hokaidovo-rajčinovej polievky s luskami
alebo
namiesto luskov, môžeme pridať akúkoľvek najlepšie na pare varenú zeleninu, odporúčam napr. brokolicu, i uvarenú cibuľu nakrájanú na veľké kolieska alebo opečené zemiaky, tempeh ... a iné
podľa vlastnej chuti nakoniec môžeme pridať i rôzne bylinky alebo koreniny
Dobrú chuť!