Recept - Moja hokaidová polievka

16.08.2018

Keďže v týchto veľkých horúčavách všetko dozrieva takmer o mesiac skôr, už sa teším zo zrelých hokaido tekvíc a skúšam nové recepty.

Základ na polievku

- hokaido a rajčiny -

hokaido a rajčiny nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca a zalejeme vodou, ale nemusíme až povrch, najmä ak chceme krémovejšiu hustejšiu polievku

pridáme toľko rajčín, ako veľmi chceme mať polievku kyslú, asi na liter polievky môžeme dať i tri rajčiny

dáme variť

uvarené rozmixujeme ručným mixérom

ochutíme čerstvou mletou rascou z mlynčeka, čiernym korením a soľou

pridáme trochu oleja alebo iný tuk, napr. kokosový

A základ polievky je hotový a chutí vynikajúco!

Ďalej pridáme

zvlášť uvaríme nakrájané zelené lusky a pridáme do uvarenej hokaido polievky a to je moja obľúbená jednoduchá verzia hokaidovo-rajčinovej polievky s luskami

alebo

namiesto luskov, môžeme pridať akúkoľvek najlepšie na pare varenú zeleninu, odporúčam napr. brokolicu, i uvarenú cibuľu nakrájanú na veľké kolieska alebo opečené zemiaky, tempeh ... a iné

podľa vlastnej chuti nakoniec môžeme pridať i rôzne bylinky alebo koreniny

Dobrú chuť!

Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.