Veganská bryndza
Recept som vymyslela nečakane a tak som sa o neho rozhodla hneď podeliť.
Potrebujeme:
180 gramové Natural Tofu od Lunter - veľmi vhodná konzitencia tofu na bryndzu
O čosi menšie množstvo - asi 150g Sojáde, bifidus natural, biely sójový jogurt alebo Provamel natural - sójová náhrada tvarohu, množstvo zvolíme podľa toho, ako chceme mať bryndzu hustú. Či k haluškám redšiu alebo hustejšiu na pomazánku.
Tofu nakrájame na malé kocky a spolu s bielym sójovým jogurtom rozmixujeme s ručným mixérom v hlbšej miske. Konzistencia a chuť je vhodná i na prípravu sladkého tvarohu.
Ďalej pridávame postupne a ochutnávame:
soľ - menšiu lyžičku himalájskej soli
korenie - trošku čierneho alebo bieleho korenia
horčica - asi 2 lyžičky horčice, pridávame opatrne
citrónová šťava - šťavu z asi pol citróna, možno trochu viac, podľa chuti, pridávame až na konci
tip - veľmi dobré je, ak sa k bryndze primieša na drobno nakrájaná cibuľka
Tip - ak robíme halušky, pridáme namiesto slaniny opražený údený tempeh
Dobrú chuť!