Bezlepkové medovníky

20.12.2019

Medovníky s pohánkovou múkou a kokosovým olejom

Ingrediencie: používam 200ml šálku

  • 6 šálok pohánkovej múky (pomlela som pohánku v mixéri)
  • 1 šálka rozpusteného kokosového oleja
  • 1 šálka medu
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 6 lyžičiek perníkového korenia alebo 6 lyžičiek rôznych korenín, ktoré máme v perníkoch radi - škorica, klinček, aníz..., ja som dala 6 väčších lyžičiek perníkového korenia značky Sonnentor
  • 1 vajíčko na potretie medovníkov a zopár orechov na ozdobu

Postup:

  1. zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odstáť a stuhnúť aspoň 4 hodiny alebo cez noc
  2. potom si vždy berieme z misy po väčšej hrsti cesta, ostatné cesto necháme v chlade, aby sa nám netopilo
  3. z časti cesta rozvaľkáme menšiu placku, pretože toto bezlepkové cesto sa trochu láme a vykrajujeme medovníky, ktoré ukladáme na pečiaci papier na plech, pri vykrajovaní je dobré si niekedy pomôcť nožom, kedy cesto s vykrajovačkou podrežeme a až na plechu vyklopíme z vykrajovačky
  4. medovníky potrieme vajíčkom a môžeme ozdobiť orechmi
  5. dáme piecť na 180°C asi na 8 - 10 minút, záleží na hrúbke cesta

Medovníky sú tak akurát mäkké i chrumkavé.

Dobrú chuť a krásne sviatky!

Medovníky ovečky s kokosovou kožušinkou

Yeti snežný muž


Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.