Tri tajomstvá ruských cukrárok

02.12.2019

Ktoré môžete použiť i Vy! Inšpirujme sa našimi slovanskými sestrami

foto - instagram @annakrylovasvarog

Zo sledovania sveta instagramového varenia, môžem jednoznačne povedať, že práve ruské cukrárky majú najlepšie a najkrajšie recepty. Čerpám z nich inšpiráciu a prerábam ich recepty na bezlepkové a zdravšie verzie.

A tu sú už sľúbené tri tajomstvá ruských cukrárok:

  1. Nové korenie - mleté nové korenie sa používa v tradičných ruských perníčkoch prjaniki  a dáva im tú správu chuť perníkov, ktoré naše perníky nemajú i keď používame perníkové koreniny ako klinček, škorica, aníz...
  2. Káva alebo Melta - silná káva či melta sa pridáva do mnohých koláčov i spomínaných perníkov a ladí chuť cukroviniek tým správnym spôsobom
  3. Vínny ocot/jablčný ocot + Sóda bikarbóna - do mnohých koláčov ale i perníkov sa pridáva 1 lyžička vínneho octa/balsamica bieleho, ktorým sa zaleje sóda bikarbóna, táto šumivá zmes sa pridáva do cesta ako kypridlo a skutočne to funguje, viď Prjaniki - Tradičné ruské perníky