Jablková bábovka

12.07.2020

Jablková bábovka z letných jabĺk so škoricou bez lepku a bez cukru

Ingrediencie: (používam 200 ml šálku)

  • 1 šálka pohánkovej múky (pomlela som si pohánku v mixéri)
  • 200 g sušených datlí
  • 150 ml vody, tri štvrte šálky vody
  • asi 3 šálky jabĺk nakrájaných na menšie kúsky, polky menších polmesiačikov
  • 3 vajíčka
  • 3 lyžice škorice
  • 4 lyžice rozpusteného panenského kokosového oleja
  • 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny

Postup:

  1. datle nakrájané na menšie kúsky + nakrájané jablká + voda = pomixujeme vo výkonnom mixéri na kašu
  2. vylejeme do misy a pridáme ostatné suroviny
  3. cesto vylejeme do vymastenej formy kokosovým olejom a pomúčenej pohánkovou múkou
  4. dáme piecť na 180°C asi na 35 minút

Poznámka - toto množstvo cesta je asi na pol hlbšieho plechu

Dobrú chuť!