Orechová roláda - raw, vegan, bez lepku
21.11.2018
- Recept na rýchlu a chutnú roládu podľa želania -
Na roládu potrebujeme:
- ovocnú kožu - ja som použila slivkovú, ktorá je kompaktná a dobre drží, robila som ju ešte v lete v sušičke na pečiacom papieri a potom som ju zrolovala do zvitku a odložila na suché miesto, v zime ju môžeme bez problémov rozrolovať a naplniť čím chceme
- orechovú náplň - krátko namočené vlašské orechy som spolu s ďatlami a trochou sušeného kokosu krátko spracovala v procesorfoode na plnku, potom som ju natrela na ovocnú kožu, postláčala a roláda bola hotová
Iné náplne a tipy:
- maková náplň s džemom alebo čerešňami
- orechová náplň s medom a škoricou
- banánová-kešu náplň
- jablkovo, škoricová + kokosový olej - dať do chladničky na stuhnutie
- tofu tvarohová náplň s medom a citrónom
- kokosový olej je možné pridávať do rôznych náplní kvôli pevnosti, ale potom musí byť roláda v chlade
Poznámka - ovocné kože sa dajú skladovať celý rok a vždy sa z nich dá pripraviť rýchla a chutná roláda podľa želania.
Dobrú chuť !!!