Recept - Moja hokaidová polievka

16.08.2018

Keďže v týchto veľkých horúčavách všetko dozrieva takmer o mesiac skôr, už sa teším zo zrelých hokaido tekvíc a skúšam nové recepty.

Základ na polievku

- hokaido a rajčiny -

hokaido a rajčiny nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca a zalejeme vodou, ale nemusíme až povrch, najmä ak chceme krémovejšiu hustejšiu polievku

pridáme toľko rajčín, ako veľmi chceme mať polievku kyslú, asi na liter polievky môžeme dať i tri rajčiny

dáme variť

uvarené rozmixujeme ručným mixérom

ochutíme čerstvou mletou rascou z mlynčeka, čiernym korením a soľou

pridáme trochu oleja alebo iný tuk, napr. kokosový

A základ polievky je hotový a chutí vynikajúco!

Ďalej pridáme

zvlášť uvaríme nakrájané zelené lusky a pridáme do uvarenej hokaido polievky a to je moja obľúbená jednoduchá verzia hokaidovo-rajčinovej polievky s luskami

alebo

namiesto luskov, môžeme pridať akúkoľvek najlepšie na pare varenú zeleninu, odporúčam napr. brokolicu, i uvarenú cibuľu nakrájanú na veľké kolieska alebo opečené zemiaky, tempeh ... a iné

podľa vlastnej chuti nakoniec môžeme pridať i rôzne bylinky alebo koreniny

Dobrú chuť!