Slivkový osuch bez lepku

22.08.2020

Lahodný slivkový osuch bez lepku a bez cukru

Ingrediencie: (používam 200 ml šálku)

  • 1 šálka pohánkovej múky (pomlela som si pohánku v mixéri)
  • 200 g sušených datlí
  • 3 vajíčka
  • slivky, asi 15 - 20, záleží na veľkosti
  • asi 3 lyžice mletej škorice
  • 4 väčšie lyžice kokosového masla, je možné nahradiť 3 lyžicami kokosového oleja
  • pol lyžička soli
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • asi 2 - 3 lyžice kokosového oleja a asi 1 lyžicu škorice na slivky, ktoré pôjdu na vrch osucha

Postup:

  1. nakrájané datle pomixujeme s 2 šálkami sliviek (nakrájané na štvrťky), pomixujeme na kašu
  2. túto kašu vylejeme do misy a pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame
  3. vylejeme na pomastený plech s kokosovým olejom alebo na pečiaci papier
  4. jemne a rovnomerne rozotrieme po celom plechu
  5. nakrájame si slivky na malé plátky a v miske ich zmiešame s kokosovým olejom a škoricou
  6. potom ich poukladáme na osuch
  7. dáme piecť na 180°C asi na 35 minút

Dobrú chuť!

Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.