Slnovratový koláč

19.06.2020

Koláč s kokosovým maslom, bez lepku a bez laktózy

Ingrediencie na korpus: (používam 200 ml šálku)

  • 1 šálka pohánkovej múky (pomixovala som si pohánku v mixéri)
  • 200 g sušených datlí

  • 3 vajíčka
  • 100 ml vody, pol šálky vody
  • pol šálky karobu alebo kakaa
  • 1 lyžica rozpusteného panenského kokosového oleja
  • menšia lyžička soli - zvýrazňuje chuť kakaa
  • 1 lyžička sódy bikarbóny

Postup ako upiecť korpus:

  1. nakrájané datle + vajíčka + voda = pomixujeme vo výkonnom mixéri do hladka
  2. vylejeme do misy a primiešame ostatné ingrediencie
  3. cesto vylejeme na plech alebo do formy, ktorá je vymastená kokosovým olejom, tento recept je asi na polovicu hlbšieho plechu
  4. dáme piecť na 180 °C asi na 20 minút
  5. upečený korpus necháme na plechu alebo vo forme dobre vychladnúť

Ingrediencie na polevu:

  • júnové ovocie
  • kokosové maslo
  • hnedý nerafinovaný cukor

Postup na polevu:

  1. na upečený koláč vysypeme júnové ovocie
  2. kokosové maslo je tuhé a preto ho mierne zahrejeme a rozpustíme
  3. pridáme hnedý cukor na dochutenie a dore rozmiešame, ak chceme môžeme pridať práškový hnedý cukor, ja som dala kryštálový, príjemne chrumká
  4. polevu jemne natrieme na ovocie a necháme dobre vychladnúť

Dobrú chuť!

Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.