Vegan paštéta
31.01.2020
Vegánska paštéta inšpirovaná receptom z knihy "Veganské syry"
Ingrediencie a postup: (používam 200 ml šálku)
- 2 šálky jadier vlašských orechov, zaliala som ich horúcou vodou a pridala som lyžičku sódy bikarbóny, aby rýchlo zmäkli, aby som odstránila prípadné plesne a alergény zo šupky, nechala som ich namočené asi hodinu
- asi 6 lyžíč opečeného cesnaku s trochou rasce, opiekla som nakrájaný cesnak na panvici s trochou rasce
- 4 lyžice lahôdkového droždia
- 1 lyžica citrónovej šťavy z dm (citrónová šťava z dm má lahodnú chuť)
- 1 lyžica kokosového oleja
- 1 lyžička himalájskej soli
- všetky ingrediencie pomixujeme v hlbšej nádobe s ručným mixérom
- potom podľa chuti pridáme horčicu, ja som dala 1 lyžicu, ale záleží od chuti
- následne primiešame koreniny ako čierne, biele korenie, chili..., záleží čo má kto rád
- a vegan paštéta je hotová
Dobrú chuť! Vynikajúce s bezlepkovými lokšami recept tu
Táto kniha z knižnice ma inšpirovala k receptu na vegan paštétu. Je plná skvelých receptov pre syrových vegánov. Ak sa chcete pustiť do experimentovania, rozhodne si okrem orechov a semien zaobstarajte:
- lahôdkové droždie
- jablčný ocot
- citrónovú šťavu
- toto sú ingrediencie, ktoré sú v takmer každom recepte
Veľa šťastia pri experimentovaní!