Vegánsky rez

18.11.2019

Vegánsky "tvarohový" rez, bez lepku, nepečený

Postup a Ingrediencie na korpus: použila som 200ml šálku

  • do procesorfoodu dáme rozmixovať:
  • 200 g sušených datlí
  • 2 šálky jadier vlašských orechov
  • 1 šálku sušeného kokosu
  • 2 väčšie lyžice kakaa alebo karobu, podľa chuti
  • 2 lyžice panenského kokosového oleja
  • cesto dáme do formy, uhladíme a necháme chvíľu schladiť

Recept na vegánsky krém

  • jedno balenie Tofu natural od Luntera, 180g
  • tekvica hokaido uvarená na pare, pokrájame na kocky a dáme variť na parák, množstvo je rovnaké ako možstvo tofu, iba o trošku viac
  • tofu pokrájame na kocky a s ručným mixérom pomixujeme s uvarenou hokaido na krém
  • pridáme sladilo - ja som zvolila med, ale ten mnohí nepovažujú za vegánsky, preto je možné pridať javorový sirup či hnedý cukor, osladíme podľa našej chuti

Nakoniec na korpus natrieme krém a koláč je hotový

  • použila som srdcovú formu, ktorá je veľká asi ako polovica plechu, teda je to koláč na polovicu plechu