Hokaidový koláčik
10.11.2019
Bez lepku a bez cukru, recept na hokaidový koláčik
Ingrediencie: cesto - 1. vrstva (používam 200ml šálku)
- 2 šálky sušeného kokosu
- 3 bielka
- 3 lyžice rozpusteného kokosového oleja
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- pomixovaná zmes = 200 g sušených datlí + 1 šálka vlašských orechov + 1 šálka silnej melty, všetko rozmixujeme vo výkonnom mixéri
2. vrstva: asi tri hrste sušených hrozienok
Ingrediencie: hokaidový krém - 3. vrstva
- miska 500ml/pol litra nakrájanej hokaido, čo je asi polovica stredne veľkej hokaido, uvarenej na pare, varíme na paráku do mäkka, varenie na pare zachová chuť, je rýchle a tekvica nenaberie vodu ako pri varení vo vode
- 3 žĺtka
- 1 lyžica rozpusteného kokosového oleja
- 1 lyžica medu
Postup:
- Zmiešame suroviny na prvú vrstvu a vzniknuté cesto lyžicou postupne ukladáme na plech alebo do formy, jemne a rovnomerne ho rozotrieme, plech si predtým pomastíme kokosovým olejom a vysypeme pohánkovou múkou
- cesto posypeme sušenými hrozienkami
- jemne natrieme hokaidovým krémom
- dáme piecť na 180°C asi na 35 minút
Poznámka:
- recept je robený asi na polovičné množstvo jedného plechu, ako je vidieť na obrázku, kde je srdcová forma, ktorá zaberá asi polovicu plechu, ak chceme spraviť koláč na celý plech, robíme ho z dvojnásobnej dávky
Dobrú chuť!