Podvečerné pralinky

13.11.2019

Vegánske pralinky s chuťou temného podvečera

Recept na vegánske pralinky

Ingrediencie a postup: používam 200ml šálku

  • sušené datle 200g
  • 2 šálky jadier vlašských orechov
  • 1 šálka silnej melty

= tieto tri suroviny pomixujeme vo výkonnom mixéry

  • do pomixovanej zmesy ručne primiešame asi 4 kopcovitejšie lyžice kakaa alebo karobu, pridávame podľa chuti
  • pridáme 1 lyžicu kokosového oleja a dobre rozmiešame
  • cesto je lepkavejšie, tvarujeme z neho menšie guľky, ktoré obaľujeme v kokose
  • nakoniec dáme pralinky stuhnúť do chladu

Tip - je dobré si najprv vytvarovať všetky guľky a až potom ich obaľovať v kokose, pretože sa cesto lepí na ruky a na to sa potom lepí veľa kokosu

Poznámky - v podstate je možné všetky suroviny pomixovať v mixéri, ale niekedy je lepšie si dotvárať chuť ručne pridávaním kakaa či karobu

- pralinky sú lahodne mäkké a rozplývajú sa v ústach

- v recepte som použila karob, ktorý je vhodný pre ľudí citlivých na kakao a karob má tiež svoju vlastnú okúzľujúcu chuť