Placky z červenej šošovice (vegan)
03.07.2020
Bezlepkové placky z červenej šošovice, rýchla a jednoduchá príprava
Červená šošovica je vlastne oranžová, ale hovorí sa jej červená a je jednou zo základných surovín indickej kuchyne. Je lahodná a rýchla na prípravu.
Tento recept na šošovicové placky som našla na instagrame a musela som ho pre jeho jednoduchosť vyskúšať a rozhodne stojí za to.
Čo potrebujeme:
- červenú šošovicu, vodu a soľ - základný recept
- moja verzia:
- červená šošovica
- voda a soľ
- kokosový olej
- cesnak
Postup:
- šošovicu opláchneme a namočíme do vody a necháme napučať, ak vypijeme šošovica všetku vodu, ešte prilejeme, aby bola úplne napitá
- potom vodu zlejeme, pridáme trochu soli, oleja a cesnak (tieto placky sú lahodné a chutné i bez pridania cesnaku a korenín)
- rozmixujeme do hladka, stačí s ručným mixérom
- naberačkou dáme cesto na suchú rozpálenú panvicu a jemne rozotrieme na placku
- opečieme na miernom ohni na suchej panvici z oboch strán
- jedna strana placky je hladká - tá ktorá sa opeká prvá a druhá strana placky je hrboľkatá, tá ktorá sa opeká druhá
Poznámky:
- ak chceme jemnejšie placky až lievance, pridáme viac vody a rozmixujeme
- v základnom recepte sa opekali placky na suchej panvici bez pridania oleja do cesta
- cesto je možné si ochutiť rôznymi bylinkami, cibuľkou...
- pre lepšiu chuť môžeme pridať do cesta lahôdkové droždie
Dobrú chuť!