Recepty

"ktoré som vytvorila alebo pretvorila do zdravšej podoby s ohľadom na vegánstvo, prispôsobte si ich podľa svojich potrieb a chutí :)"

Toto čatní vzniklo z toho, čo nám práve záhrada ponúkala. Boli to najmä veľmi zrelé hrušky, ktoré padali na zem a tiež dosť stonkového zeleru.

Možno táto bábovka nie je až tak havajská podľa receptúry, ale pre mňa je, pretože vznikla z havajskej inšpirácie a z toho, čo som mala práve doma.

Keďže sa vyhýbam cukru, rozhodla som sa vyskúšať vytvoriť bielkový sneh na koláč bez cukru. Áno, trvalo to dlhšie a nebol taký nadýchaný, ale predsa z toho niečo bolo... a chutil výborne...

Rámen

25.01.2021

Recept na Vege Rámen japonskú polievku a hlavné jedlo v jednom

Tofu oškvarky

11.11.2020

Tofu nastrúhame na hrubom strúhadle a dáme marinovať do sójovej omáčky a pridáme zopár lyžíc lahôdkového droždia podľa našej chuti. Marinujeme asi 15 - 30 minút.

Na tento nálev používam jalovec, ktorý sa zvyčajne používa pri varení diviny. Skvele sa tiež hodí ku hubám, ktoré sú tiež darom lesa.

Duly majú exotickú ovocnú vôňu a kyslastú chuť, ktorá v kombinácii s koreninami a bylinkami môže vytvoriť dokonalé čatní. Zároveň uvarené duly na pare majú dokonalú hustú konzistenciu na čatní.

Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.

Bez nevyhnutných cookies sa neobíde správne a bezpečné fungovanie našich stránok a registračný proces na nich.
Funkčné cookies ukladajú vaše preferencie a prispôsobia podľa nich naše stránky.
Výkonnostné cookies monitorujú výkon našich stránok.
Vďaka marketingovým cookies môžeme merať a analyzovať výkon nášho webu.