Stravovanie

Moja cesta rastlinnej stravy začala v roku 2004 vegetariánstvom a zakrátko prešla do vegánstva. Všetko prišlo spontánne tak ako som to cítila. Nikdy som nevidela žiadny dokument ani nečítala odbornú literatúru na túto tému. V mojom prípade to bola čisto intuitívna cesta a tak je tomu i dodnes. V priebehu rokov som vyskúšala i stravovanie podľa elementov, trochu makrobiotiku, raw, divoké bylinky... Stále nachádzam pre seba tú správu rovnováhu a spôsob stravovania, ktorý sa často mení podľa môjho životného obdobia a ročného obdobia. Dlhodobo ma však sprevádza vegánstvo, bezlepková strava, bio produkty, lokálne potraviny, domáca strava a jednoduchosť. To sú piliere môjho stravovania. Napriek tomu som sa po dlhých rokoch na jar 2019 vrátila ku konzumácii domácich vajíčok. Stále sa však riadim ostatnými princípmi vegánstva.

Doplnky, ktoré užívam: B12, Selén, Biotín a konopný proteín

- RECEPTY -


- sladké -

- slané -

- polievky -

- smoothies -

- tipy -

TIP

Cícer domäkka? Ak chceme uvariť tvrdšie druhy strukovín do mäkka, stačí pri namačaní pridať do vody jedlú sódu bikarbónu. Variť však už v čistej vode. Cícer sa uvarí rýchlejšie a celý domäkka.


iné články -




Pestujem



na ozdobu i na jedenie, pre radosť očí i brucha


- Moja malá zbierka kníh o hubách -

sušené jedle bedle
sušené jedle bedle